Bachs andere passie: de Johannes-Passion


-advertentiepositie-



Bachs andere passie: de Johannes-Passion

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Britten Sinfonia Voices , Britten Sinfonia , Jacqueline Shave (Viool/leiding), Nicholas Mulroy (Tenor (Evangelist)), Matthew Brook (Bas

Britten Sinfonia en Britten Sinfonia Voices
Britten Sinfonia is een Engels projectorkest dat bestaat uit Europese musici die normaliter kamermuziek spelen. Het repertoire van het ensemble is breed: van Barok tot werken waarvan de inkt nog nat is. Uniek is de individuele energie die de musici tentoonspreiden. Het instrumentale ensemble werd in 2012, toen het zijn twintigste verjaardag vierde, uitgebreid met een koor: Britten Sinfonia Voices. Het risicovolle, vitale spel van het ensemble werkt aanstekelijk op de koorleden. Een goede combinatie voor de bijzondere, directe Johannes-Passion.

Johannes-Passion
Bachs bekendste passie is de Matthäus-Passion, maar de laatste jaren staat ook zijn Johannes-Passion steeds vaker op de lessenaars. Bach schreef de Johannes-Passion eerder, in 1724. Natuurlijk worden de werken vaak met elkaar vergeleken. De Johannes-Passion is muzikaal wat feller, directer en ongepolijst, maar ook soberder. Het heeft één orkest in plaats van twee. Ook gebruikte Bach teksten met een iets andere invalshoek. Waar Jezus in de Matthäus-Passion vooral lijdt, is hij in de Johannes-Passion juist een sterke persoonlijkheid met een boodschap.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Bachs andere passie: de Johannes-Passion
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.