Sterrenkijkavonden




Sterrenkijkavonden

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens deze avonden staat het heelal centraal; leer meer over sterren en planeten

Tijdens de sterrenkijkavonden staat het heelal centraal. Ook met bewolkt weer biedt Sonnenborgh een interessant programma aan met een lezing en een rondleiding. Op vrijdag is er een kijkavond voor iedereen vanaf 12 jaar en iedere zaterdag een kijkavond voor kinderen.

Lezingen
De avond begint om 20.00 uur met een lezing waarin verteld wordt over sterren en planeten. Elke week staat om de beurt een ander onderwerp centraal: ‘Bestemming zonnestelsel’, ‘Het leven van de sterren’, ‘In de ban van de ringen’ en ‘Vallende sterren en stenen uit de ruimte’.


De hemel bekijken
Na de lezing is er een rondleiding door de 150 jaar oude sterrenwacht. Bij helder weer kan iedereen zelf door de telescopen de sterrenhemel bekijken. Afhankelijk van de tijd van het jaar zie je dan bijvoorbeeld: De ringen van de planeet Saturnus, de manen en wolkenbanden van de planeet Jupiter de geboorte van nieuwe sterren in de Orionnevel, of de kraters, bergen, ravijnen en lavavlakten op de maan.
Ook bij bewolkt weer is het mogelijk om door de telescopen van Sonnenborgh te kijken, bijvoorbeeld naar de bijzondere gebouwen op de Utrechtse skyline.

 Bezoek www.utrechtsuitburo.nl

Sterrenkijkavonden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.