1

Noriko Amano: The King's Favor


-advertentiepositie-



Noriko Amano: The King's Favor

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Noriko Amano (Klavecimbel), Shusaku Takeuchi (Danser) Chambonnires - Le moutier allemande , Chambonnires - Double du moutier par Mr. Co

The King's Favor
Met The King's Favor presenteert de Japanse klaveciniste Noriko Amano haar favoriete werken van de 17e-eeuwse Franse componisten Chambonnières, Lebègue, d’Anglebert, Jacquet de la Guerre en Marchand die met koninklijke toestemming van Lodewijk XIV werden gepubliceerd. Uniek aan dit programma is haar samenwerking met danser Shusaku Takeuchi, die in zijn vlinderkostuum enkele van Noriko Amano’s melodische, lyrische en spirituele vertolkingen van deze 'The King's Favors' uitbeeldt.

Requiem for Fukushima
Met de ingetogen Tombeau de Monsieur Chambonnières van d’Anglebert wordt stilgestaan bij de nucleaire ramp die zich in maart 2011 in Fukushima voltrok. Van de radioactieve straling die daar het gevolg van is, hebben kinderen het meeste te lijden. Met de opbrengst van dit concert wordt Kyoko Onishi ondersteund die met haar Itten Cooking Studio de kinderen van Fukushima van gezonde, macrobiotische voeding voorziet.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Noriko Amano: The King's Favor
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.