1

Dit is het Centraal Museum


-advertentiepositie-



Dit is het Centraal Museum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dit is het Centraal Museum!
29 september 2012 t/m 1 september 2015
topstukken uit vijf collecties
Utrecht trekt. Al 2000 jaar. Kunstenaars, ambachtsmannen en -vrouwen, gelukszoekers, religieuzen, politici, filosofen, wetenschappers, stuk voor stuk dapperen, waaghalzen, nieuwsgierigen vonden er een plek, lieten er iets achter en gaven daarmee Utrecht vorm. Het wat en het hoe verschilt van voorwerp tot voorwerp, en het zijn de verhalen achter de voorwerpen die Utrecht tot leven wekken.
Meer dan 50.000 objecten en archiefstukken zijn in de afgelopen 170 jaar verzameld in het oudste stedelijk museum van Nederland. Binnen de collectie onderscheiden we vijf hoofdcollecties: Stadsgeschiedenis, Oude Schilderkunst, Moderne Kunst, Toegepaste Kunst en Mode & Kostuums.
De klassiekers uit deze vijf collecties komen samen tot hun recht in de nieuwe collectieopsteling Dit is het Centraal Museum! Denk aan Jan van Scorel, Adam van Vianen, Hendrick ter Brugghen, het poppenhuis, de maquette van de Domkerk, Theo van Doesburg, Pyke Koch, Gerrit Rietveld, Dick Bruna, Tejo Remy, Viktor & Rolf, Han Schuil, Iris van Herpen.

 Bezoek centraalmuseum.nl

Dit is het Centraal Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.