1

Grand Prix of the Sea - WK Powerboats


-advertentiepositie-



Grand Prix of the Sea - WK Powerboats

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tussen het Noordelijk Havenhoofd en Het Zwarte Pad komen teams uit verschillende landen in actie in de categorieën EVO en Super

Tussen het Noordelijk Havenhoofd en Het Zwarte Pad komen teams uit verschillende landen in actie in de categorieën EVO en Super Sport, waaronder de regerend wereldkampioen Furnibo uit België. 

Het wereldkampioenschap voor de snelheidsduivels, onder auspiciën van de Union Internationale Motornautique (UIM) en de gerenommeerde race director Jean-Marie Vanlancker, komt voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland. De opzet van de race dit jaar is opmerkelijk. Het volledige kampioenschap bestaat dit jaar vanwege de crisis uit drie races in plaats van tien. Alle races vinden in Scheveningen plaats. De Nederlandse badplaats vormt hierbij een uniek decor voor de Power Boats. Nergens ter wereld mogen de deelnemers zo dicht bij de kustlijn varen.  

Over Grand Prix of the Sea
Grand Prix of the Sea is de hoogste internationale motorsportserie in de bootindustrie. Tijdens het evenement strijden 's werelds snelste monohull high performance prototypen en productieboten voor de titel "Wereldkampioen Super Sport" en "Wereldkampioen Evo". Grand Prix of the Sea is het enige motorsportevenement, dat de competitie en glamour van een Grand Prix combineert met exotische, zonnige locaties aan het water. GPS is de ultieme powerboatervaring en bestaat sinds 2002. Het evenement is het afgelopen decennium uitgegroeid naar zes races met drie klassen en 23 boten. Voorheen werden races georganiseerd in Istanbul, Siracusa, Bacoli, Götenborg, Poltu Quatu, Oostende en Yalta. Vanwege de crisis is het WK dit jaar teruggebracht tot drie races. Alle races vinden plaats in Scheveningen en zijn verdeeld over het driedaagse evenement.

 Bezoek www.haagsuitburo.nl

Grand Prix of the Sea - WK Powerboats
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.