1

Rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers


-advertentiepositie-



Rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Je kunt een rondleiding volgen door het oudste wijnhuis van Nederland, waarbij je kennismaakt met de wijnkelders, bottelarij en stad

In 1740 werd Thiessen Wijnkoopers opgericht door Guillaume Thyssen. Hij vestigde zijn wijnhandel in een statig, 17de-eeuws huis, gelegen aan de Grote Gracht nr. 18 te Maastricht. Dit pand beschikte over een kelder waarvan het oudste deel in de 14de eeuw werd aangelegd als onderdeel van de eerste vestingwerken. De kelder kon prima dienen als opbergplaats voor de wijnen.

In 1907 overleed Joseph, de laatste telg van het geslacht Thiessen. De zaak werd diverse malen overgenomen en door uitbreiding van de kelders en verschillende renovaties kon het bedrijf verder groeien.

Je kunt een rondleiding volgen door het oudste wijnhuis van Nederland, waarbij je kennismaakt met de wijnkelders, bottelarij en stadswijngaard. Aan het einde van de rondleiding is er een proeverij van 6 wijnen in één van de proeflokalen, inclusief water, stokbrood en drie luxe kazen. Voor deze rondleiding kunt u zich opgeven bij VVV Maastricht.

 Bezoek www.maastrichtsuitburo.nl

Rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.