Helmantel. Oudheden en erfgoed als inspiratie


-advertentiepositie-



Helmantel. Oudheden en erfgoed als inspiratie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van het project ‘Inspiraties’, een gezamenlijk initiatief van Museum Wierdenland en de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) Het project brengt amateurkunst en professionele kunst die geïnspireerd is door erfgoed, samen.
De tentoonstelling kent een wissel van schilderijen. Vanaf 1 juli zijn een aantal werken vervangen door schilderijen met de focus op middeleeuwse kerkelijke (bouw)kunst. En dit vormt zo de directe aansluiting op de SOGK-expositie in acht kerken in het Reitdiepgebied..
Van 1 juli t/m 28 september openen deze kerken de deuren om bezoekers te laten genieten van amateurkunst in vele uiteenlopende vormen, geïnspireerd door deze kerken. De SOGK geeft in haar jubileumjaar amateurkunstenaars de kans om zich, net als Helmantel, te laten inspireren door de architectuur, de sfeer en het gebruik van de Groninger kerken. Bij de tentoonstelling worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals workshops, excursies en lezingen. Voor een actueel overzicht van de activiteiten: www.wierdenland.nl; voor meer informatie deelname tentoonstellingen: www.groningerkerken.nl

 Bezoek www.wierdenland.nl

Helmantel. Oudheden en erfgoed als inspiratie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.