Gouden duo Yo-Yo Ma en Kathryn Stott


-advertentiepositie-



Gouden duo Yo-Yo Ma en Kathryn Stott

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Yo-Yo Ma (Cello), Kathryn Stott (Piano) Stravinsky - Suite italienne , Villa-Lobos - Vijfde chro 'Alma brasileira' (arr. J. C

Yo-Yo Ma
De Chinees-Amerikaanse cellist Yo-Yo Ma kreeg in 1992 als eerste een Carte Blanche van Het Concertgebouw. De cellist geldt als een van de avontuurlijkste en grootste musici van deze tijd. Een 'muzikale alleseter'. Yo-Yo Ma speelt niet alleen het klassieke repertoire, maar verkent ook graag andere muziekstromingen. Zo zette hij een project op met muziek die langs de zijderoute te horen is. Yo-Yo Ma speelde jazz en bluegrass en maakte een cd met tangomuziek.

Kathryn Stott
Yo-Yo Ma en pianiste Kathryn Stott spelen al sinds 1985 samen. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 1978 toen Stott Ma bij haar thuis aantrof als onderhuurder van haar flatgenoot. Toen ze veel later besloten samen te musiceren, bleek de chemie explosief. In 2006 speelden ze samen in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens de Carte Blanche Reünie. Kathryn Stott en Yo-Yo Ma delen een liefde voor divers repertoire. Zo staat tijdens recitals van het duo nieuw werk gebroederlijk naast vertrouwde klassiekers en bijvoorbeeld een tango van Piazzolla.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Gouden duo Yo-Yo Ma en Kathryn Stott
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.