Cirque du Soleil - Kooza


-advertentiepositie-



Cirque du Soleil - Kooza

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze show trekt al zes jaar de wereld rond en komt nu, voor het eerst, naar Nederland. Het vertelt het verhaal van een eenzame man o

Er zijn vele circussen. Maar er is maar één Cirque, dat van de zon, het Cirque du Soleil.

De Kooza-show is nog nooit in Nederland vertoond, en staat nu alleen in Amsterdam voor slechts een maand, waarna het gezelschap de rest van Europa aandoet.

Kooza trekt al zes jaar de wereld rond en trok sinds de wereldpremière in 2007 al meer dan vier miljoen bezoekers. Dit seizoen is Europa aan de beurt.

Kooza vertelt het verhaal van de 'onschuldige', een eenzame, droevige man die op zoek is naar zijn identiteit. Hij belandt daarbij in de wereld van Kooza (schat of kist in het Sanskriet). In die wereld spelen zich vervolgens veel bijzondere taferelen af. Zo wordt Kooza een afwisselend spektakel voor het hele gezin met zowel adembenemende als hilarische acts.

Onbetwist hoogtepunt: the Wheel of Death; het Colombiaanse duo Jimmy Zapata en Ronald Montes haalt halsbrekende toeren uit op een rad dat met een duizelingwekkende snelheid ronddraait.

''Maar Kooza gaat ook over menselijke contacten, over het goede en het kwade, het licht en het donker,'' zegt bedenker David Shiner.

Sinds Cirque du Soleil in 1984 in Québec (Canada) uit een twintigtal straatartiesten ontstond, veroverde het met haar alsmaar grotere shows van acrobatiek, clownerie, trapeze en jongleren, gecombineerd met muziek, zang en dans, stormenderhand overal op de wereld de harten van toeschouwers.

Tegenwoordig is Cirque du Soleil een multinationale onderneming met meer dan 5.000 werknemers en 1.300 artiesten.

Het circus als kunstvorm, dat was nog nooit vertoond. Het genre is tot op de dag van vandaag uniek, en voorbehouden aan Cirque du Soleil.

 Bezoek www.amsterdamsuitburo.nl

Cirque du Soleil - Kooza
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.