Opentuin Ridderhofstad Hindersteyn te Langbroek


-advertentiepositie-



Opentuin Ridderhofstad Hindersteyn te Langbroek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 28 juni, zondag 29 juni en zondag 7 september 2014 houdt Ridderhofstad Hindersteyn weer open tuindagen. Deze historische buitenplaats is één van de tien kastelen die aan de Langbroekerwetering ligt.

De moestuin (bloemen-, groenten- en kruidentuin) wordt wekelijks onderhouden door 25 vrijwilligers, waarbij zeker de 3 monumentale kassen het aanzien waard zijn. De vrijwilligers laten u graag de druivenserre zien met diverse druivensoorten of de vijgenkas met meer dan 16 soorten vijgen en de tabletkas met vele tomatensoorten en mediterrane kruiden.

Verder maken een oranjerie, slangenmuur, fruitkooi, appelgaard en doolhof deel uit van het historische complex. In alle rust en ruimte kunst u in dit buitengebied genieten van cultuur, tuin en park. Het kasteel zelf is helaas niet te bezichtigen. Verder is er gelegenheid voor het nemen van een verfrissing (met kasteeltaart, muntthee uit eigen tuin en naar gelang de oogst aangevuld met een vers gemaakt kopje soep). Kortom: er is genoeg te doen en te zien.

De entrée van € 3,50 per persoon komt geheel ten goede aan het in stand houden van de monumentale moestuin met zijn kassen. Groepen zijn op aanvraag altijd welkom voor rondleidingen, vergaderingen (familie)bijeenkomsten, picknicklunches of 'koken in de moestuin'. Honden niet toegestaan. Tuin is minder geschikt voor rolstoelen in verband met grindpaden. Zie voor de exacte openingstijden en meer informatie onze website www.hindersteyn.nl

 Bezoek www.hindersteyn.nl

Opentuin Ridderhofstad Hindersteyn te Langbroek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.