Nederlands Philharmonisch Orkest: De vuurvogel verfilmd


-advertentiepositie-



Nederlands Philharmonisch Orkest: De vuurvogel verfilmd

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nederlands Philharmonisch Orkest , Pablo Gonzlez (Dirigent), Lucas van Woerkum (Film) Stravinsky - De vuurvogel , za 31 jan 20:15-21:15

De Vuurvogel verfilmd
Cineast Lucas van Woerkum heeft met zijn serie Symphonic Cinema al heel wat tongen losgemaakt, overigens vooral in bewonderende zin. Op unieke wijze brengt Van Woerkum met schitterende beelden muziek tot leven, waarbij hij het verhaal een bijzondere filmische lading geeft. Diverse grote Nederlandse acteurs werkten mee aan zijn producties. Tijdens dit concert, bij een van de mooiste van deze 'symfonische films', speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest live de begeleidende muziek. Het is De vuurvogel van Stravinsky, het kleurrijke en spectaculaire ballet waarmee de componist in 1910 zijn eerste grote succes boekte.

Gijs Scholten van Aschat is tovenaar Kastchei
De prachtige beelden van Van Woerkum, die tussen het orkest zit en het tempo van de film afstemt op dat van het orkest, geven dit Russische sprookje en de muziek van Stravinsky een geheel eigen dimensie. Acteurs in de film zijn onder anderen Hannah Hoekstra en Willem Voogd. Gijs Scholten van Aschat speelt de sinistere tovenaar Kastchei.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Nederlands Philharmonisch Orkest: De vuurvogel verfilmd
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.