1

SLS Classic




SLS Classic

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Regelmatigheids rally naar Luxemburg voor klassieke auto's met start en finish in Scheveningen.

Regelmatigheids rally naar Luxemburg voor klassieke auto's met start en finish in Scheveningen. De SLS werd voor het eerst in 1952 verreden. Oorspronkelijk werd de rally Scheveningen - Luxemburg - Scheveningen in een etmaal afgelegd, zaterdagavond om 20.00 uur starten en zondag om 20.00 uur weer terug. Sinds 1993 heet de rally SLS Classic en wordt nu in vier dagen afgelegd. Zo ontstaat meer rust in de rally en kunnen mooiere routes worden uitgezet. Smullen dus voor de liefhebbers van deze tak van autosport, maar ook hard werken want de SLS Classic telt mee voor het Nationaal Rallykampioenschap.

Alle (sport)auto's vanaf 1952 tot 1976 stijden in twee klassen (Sport- en Tourklasse) om de felbegeerde gouden, zilveren en bronzen Haringen. Een trofee welke bij iedere autosportliefhebber is beladen met historie: sinds 1952 is de SLS een belangrijk internationaal autosportevenement welke inmiddels de FIVA-A status heeft en wordt verreden volgens het Nationaal Regelmatigheids Reglement.

Dit rijdende circus is van nabij te zien. De start vindt namelijk plaats op de Scheveningse boulevard, ter hoogte van restaurant ‘La Galleria’ op donderdag 30 augustus om 10.30 uur. De finishvlag valt op zondag 2 september, voor het Kurhaus, aan de zeezijde. Vanaf 15.00 uur worden de eerste deelnemers verwacht. 

Niet alleen voor rijders en navigatoren, maar ook voor toeschouwers is de rally een aanrader. 

 Bezoek www.haagsuitburo.nl

SLS Classic
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.