Orfeo, underground


-advertentiepositie-



Orfeo, underground

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De opera 'Orfeo, underground' van Holland Opera wordt gespeeld in een parkeergarage in Amersfoort

Bij zonsondergang neemt flamencogitarist Eric Vaarzon Morel u mee naar een ondergrondse pop-up party voor het huwelijksfeest van Orfeo en Euridice. Het licht in de parkeergarage aan het Eemplein in Amersfoort is feeëriek, het lijkt een sprookjeswereld.

Het geluk is echter van korte duur: het bruidspaar wordt door duistere krachten uit elkaar gedreven. We horen een huiveringwekkende kreet, de muziek stopt, het is doodstil. Euridice is verdwenen naar de onderwereld! Ze kan uitsluitend terugkeren naar haar geliefde als Orfeo het vertrouwen heeft dat zij hem volgt en niet omkijkt…

Muziek
Orfeo Underground op de muziek van Monteverdi verrijkt met de hedendaagse klanken van de flamencogitarist Eric Vaarzon Morel.

Locatie
Er is geen tribune, de voorstelling én het publiek verplaatsen zich per scène. Holland Opera zoekt bewust naar een andere manier voor het publiek om opera te beleven. Ditmaal niet vanuit een comfortabele concertstoel op één plek, maar in beweging als actieve participant van het drama op een zeer ongebruikelijke locatie: parkeergarage Eemplein in Amersfoort als weergave van de onderwereld.

 Bezoek www.utrechtsuitburo.nl

Orfeo, underground
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.