1

Lang Lang: Chopins welluidend mirakel




Lang Lang: Chopins welluidend mirakel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lang Lang (Piano) J.S. Bach - Italiaans concert, BWV 971 'Concerto nach italinischem Gusto' , Tsjaikovski - Les saisons, op.

Lang Lang
Als tweejarig jongetje zag Lang Lang op televisie cartoonkat Tom (van Jerry) Liszt spelen. Dat wilde hij ook. En dat is gelukt. Lang Langs pianocarrière is stukken succesvoller dan die van Tom. ‘Je mond valt open van deze virtuoos’, schreef The Guardian over de Chinese pianist. Het concert van vandaag weerspiegelt zijn brede repertoirekeuze. Op het programma staan werken van Bach, Tsjaikovski en Chopin.

Chopin
De vier scherzi van Chopin voldoen niet per se aan de op vrolijkheid duidende titel. Elk scherzo heeft een totaal ander karakter, en samen vormen de vier een welluidend mirakel. Het eerste, donkere scherzo wordt inhoudelijk vaak verbonden met de Pools-Russische oorlog die woedde. Het vierde is kalm en speels, het derde ironisch en compact. En het tweede, tedere scherzo heeft óók een tekenfilmrol gekregen. Woody Woodpecker weet er wel raad mee in de cartoon Musical Moments.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Lang Lang: Chopins welluidend mirakel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.