1

Florence Foster Jenkins




Florence Foster Jenkins

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Florence Foster Jenkins (1868-1944) was de slechtste operazangeres aller tijden. Deze steenrijke Amerikaanse dame wist een zangcarri

Florence Foster Jenkins (1868-1944) was de slechtste operazangeres aller tijden. Deze steenrijke Amerikaanse dame wist een zangcarrière op te bouwen dankzij haar gebrek aan talent. Ze hield hartstochtelijk van zingen maar kon geen toon houden. Ze had geen gevoel voor ritme en haar stembereik was beperkt. Desondanks trad ze in uitbundige kostuums op voor publiek, dat heimelijk kwam genieten van haar publieke afgang. Ze nam platen op en vergeleek zichzelf zonder blozen met de grootste sopranen van haar tijd.

De Koude Kermis toont Florence Foster Jenkins als een vrouw die met vallen en opstaan haar eigen droom verdedigt. Onder toeziend oog van het bewonderenswaardig stoïcijnse huispersoneel. In de tragi-komische voorstelling wordt hilarisch gefantaseerd en prachtig piano gespeeld. En in het middelpunt van de aandacht staat Paméla Menzo, die met volle overtuiging een loei vals zingende Florence vertolkt.

 Bezoek www.groningeruitburo.nl

Florence Foster Jenkins
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.