Tentoonstelling " Met Hart en Ziel"


-advertentiepositie-



Tentoonstelling " Met Hart en Ziel"

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tachtig jaar geleden werd de basis gelegd voor wat nu “De gemengde zangvereniging Con Amore et Anima” is. Door de plaats die dit koor in de Eerselse dorpsgemeenschap inneemt, is zijn geschiedenis nauw verbonden met die van Eersel. Destijds repeteerde het kerkkoor in een café op de Markt. Zoals ook nu nog gebruik is bleef een aantal leden na de repetitie "nazingen. Er werd natuurlijk van alles besproken. Zij stelden vast, dat een "liederentafel" in Eersel mogelijk was. Er werden nog enkele mannen benaderd en op zondag 22 juli 1934 werd de oprichting van “Con Amore et Anima” een feit.
Naast de ontstaansgeschiedenis van het koor, komen in de expositie zaken aan de orde zoals ; waaruit bestaat een koor als Con Amore en het verenigingsleven van het koor. Documenten, voorwerpen, foto’s en video’s brengen bovengenoemde zaken tot leven.
Op 13, 21 april en 4 mei zal de film “Gewijde Aarde” uit 1969 in het museum worden vertoond. Om 13:45 en 15:30 uur. Hierin beelden de koorleden van destijds het dorpsleven uit. Een waar Eersels document !
In overleg zijn aparte groepsvoorstellingen van de film mogelijk.
Het huidige koor heeft ledenbestand van ca. 80 personen is een mix van autochtoon en import van allerlei gezindten.
Het koorrepertoire varieert van populair tot klassiek.

 Bezoek www.achtzaligheden.nl

Tentoonstelling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.