1

Thinking (out of) the box




Thinking (out of) the box

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een selectie van Vedute-manuscripten, driedimensionale objecten die in gesloten vorm 44 x 32 x 7 cm meten en die steeds de visie van

Een selectie van Vedute-manuscripten, driedimensionale objecten die in gesloten vorm 44 x 32 x 7 cm meten en die steeds de visie van de maker op het begrip ruimte zichtbaar en toegankelijk maken. Marres presenteert een grote selectie, waaronder werk van Peter Struyken, Marina Abramovi?, JCJ VanderHeyden, 75B, Paul Panhuysen, Adriaan Geuze, Marlies Dekkers en Krijn de Koning. Ook wordt in de tentoonstelling een reeks kersverse manuscripten getoond van een aanstormende generatie ontwerpers en kunstenaars op acht opleidingen in vormgeving, beeldende kunst en architectuur.

Voor de bijzondere, veelkleurige collectie, die in- of uitgevouwen, met film, tekst en soms zelfs tastbaar wordt getoond, opent Marres bij hoge uitzondering het hele huis, inclusief, kelder, zolder, kantoor en ijshuis. Het ontwerp van de tentoonstelling is in handen van DaF architecten. De tentoonstelling belooft bezoekers een intense ervaring die hen leidt door de meest onverwachte hoeken van het gebouw. Het publieksprogramma rond THINKING (out of) THE BOX omvat onder meer een reeks ‘onthullingen’, een filmavond, ontdekkingstochten en een kinderroute. In overeenstemming met de signatuur van Marres zal ook in deze tentoonstelling speciale aandacht uitgaan naar het zintuiglijke.

Studenten
Meer dan 100 studenten werken momenteel aan dezelfde ontwerpopdracht: het vervaardigen van een Vedute manuscript. Op alle acht opleidingen worden de uitkomsten beoordeeld door een jury die de meest uitmuntende selecteert voor de collectie. Vedute passeert met deze lichting de grens van 200 werken.

Over de collectie Vedute
Stichting Vedute is opgericht in 1991. In 22 jaar is haar collectie uitgegroeid tot 194 ruimtelijke manuscripten. De Vedute zijn getoond in meerdere tentoonstellingen en presentaties en er zijn verschillende publicaties over verschenen. De collectie wordt beheerd door Het Nieuwe Instituut. Wisselende selecties worden getoond in Museum Boijmans Van Beuningen.

Zie www.vedute.nl voor beschrijvingen, foto’s en films van en reflecties op de ruimtelijke manuscripten.

 Bezoek www.maastrichtsuitburo.nl

Thinking (out of) the box
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.