Fietstocht langs Amsterdamse school architectuur in Groningen


-advertentiepositie-



Fietstocht langs Amsterdamse school architectuur in Groningen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw zijn veel Groninger architecten beïnvloed door de expressionistische architectuur van d

In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw zijn veel Groninger architecten beïnvloed door de expressionistische architectuur van de Amsterdamse School. De stijl is niet letterlijk gecopïeerd van de voorbeelden van Amsterdam, het is wat minder uitbundig, maar toch is de ambachtelijke en traditionele baksteenarchitectuur met zijn expressionistische vormen in het gevelbeeld heel duidelijk te zien. Zo zijn hele wijken als de Korrewegbuurt, de Oosterpark en de Oranjebuurt door verschillende architecten volgens de principes van de Amsterdamse schoolstijl ontworpen.
Daarnaast zijn ook individuele woningen en scholen in de Amsterdamse schoolstijl ontworpen door bijvoorbeeld Egbert Reitsma en de gemeente architect S.J. Bouma.
De fietstocht voert langs al bovengenoemde soorten bouwwerken door verschillende schilwijken om de binnenstad. U krijgt uitleg over de stijl en de verschillende architecten en u zult verrast zijn door de vormen. Onderweg is er een kleine stop in het park.

 Bezoek www.groningeruitburo.nl

Fietstocht langs Amsterdamse school architectuur in Groningen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.