1

Meivakantie: Ontdek de magie van de natuur!


-advertentiepositie-



Meivakantie: Ontdek de magie van de natuur!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Meivakantie: Ontdek de magie van de natuur!
Zaterdag 26 t/m zondag 11 mei

Zin in een dagje uit vol avontuur? Kom in de meivakantie naar de Orchideeën Hoeve en ontdek de magie van de natuur! Sluit aan bij de leuke activiteiten van de junglegids of ga zelf op ontdekkingsreis door de wondere wereld van vlinders, orchideeën en papegaaien.

Magische Tour
Met een avontuurlijke reis door de showtuinen van de Orchideeën Hoeve ontdek je deze meivakantie alles over de slimme en bijzondere wijze waarop de dieren en planten overleven, verleiden en diensten verlenen. Aan de hand van leuke vergelijkingen, levende voorbeelden en interessante weetjes kom je van alles te weten over de magische werking van de natuur!

Wil je geen hoogtepunt missen? Sluit dan op za. 26 april, di. 29 april, wo. 30 april, do. 1 mei, za. 3 mei, di. 6 mei of wo. 7 mei om 13.15 uur aan bij de Magische Tour van de junglegids (reserveren noodzakelijk*). Voor jong en oud een aanrader! Vlinders zonder mond, planten die bewegen bij aanraking of zichzelf beschermen tegen de vijand; de junglegids vertelt je alle leuke weetjes. Uiteraard ga je ook de vissen en vogels voeren en als je wil mag je de slang aanraken. De gids zal er voor zorgen dat je veilig in het Mangrovebos Speelparadijs uitkomt.

Ontmoet de dieren
Baan je zelf een weg door de jungle of ga op pad met de nieuwe speurtocht. Tijdens je reis ontmoet je allerlei dieren en bijzondere planten. Pas echter wel op voor de slangen, de vleesetende planten en vooral de tijgerspatelbekmeerval. Dit riviermonster is super snel en heeft altijd honger… Als je durft mag je hem zelf een garnaaltje voeren.

Help de dierenverzorgers
Ben je niet verdwaald tijdens je reis door de tuinen? Kom dan de dierenverzorgers helpen in de vlindertuin. De vroege vogels kunnen om 11.00 uur helpen bij het snijden van fruit voor de vlinders en leguanen. Om 15.00 uur mag je tevens helpen bij een heel speciaal moment: het loslaten van de vlinders. Zoek een mooi plekje in de tuin, haal het deksel van het bakje en kijk wat er gebeurt! (Alleen van 26 april t/m 11 mei).

Kijk voor meer informatie op www.orchideeenhoeve.nl

Tip: In de meivakantie is de tentoonstelling ‘Trekkers kieken’ met allerlei oude tractoren en werktuigen in de expositieruimte van de Orchideeën Hoeve ook geopend (gratis toegang).

*Let op: De Magische tour wordt alleen gegeven op za. 26 april, di. 29 april, wo. 30 april, do. 1 mei, za. 3 mei, di. 6 mei en wo. 7 mei om 13.15 uur en kost € 2,50 per volwassene en € 1,50 per kind (excl. entree tuin) Opgeven kan via info@orchideeenhoeve.nl of tel: (0527) 20 28 75.

 Bezoek www.orchideeenhoeve.nl

Meivakantie: Ontdek de magie van de natuur!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.