Bloesemfietstochten door het Zeeuwse landschap


-advertentiepositie-



Bloesemfietstochten door het Zeeuwse landschap

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Maak je neus nat en laat je in het voorjaar bedwelmen door de schoonheid en geur van de bloesems. Fiets mee door het landschap van de appels en de peren en verrijk jezelf met de kennis van de fruitteelt van heden. Na afloop nog even struinen door het Fruitteeltmuseum in Kapelle om de fruitteelt van vroeger te beleven.

Op zaterdag 12 april, 19 april en 26 april is het genieten van het roze-witte landschap van bloesems in de boomgarden van Kapelle in Zeeland. Een gids fietst met u mee langs en door de verboden paden van de boomgaarden om te vertellen hoe uit de bloesem een appel of peer wordt gekweekt, van zaadje tot vrucht, van vrucht tot boom, van boom tot de consument. Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van het Zeeuwse landschap en laat u zien waarom juist hier en daar de fruitteelt wordt bedreven. Na afloop is het nagenieten met koffie en appeltaart in het Fruitteeltmuseum. De bloesemfietstochten op zaterdag 12, 19 en 26 april starten onder begeleiding van een gids om 13.00 uur en duren ca. 3 uur.
Verzamelen om 12.30 uur. Kosten € 8,50 p.p. inclusief gids, entree en consumptie. De fietstocht is ca. 20 km lang. Zie www.fruitteeltmuseum.nl .

Laat u deze dag verwennen met fruit. Bijt eens in een appel en proef de geschiedenis en cultuur van het fruit. Dit allemaal is te beleven in en rondom het Fruitteeltmuseum in Kapelle.

 Bezoek www.fruitteeltmuseum.nl

Bloesemfietstochten door het Zeeuwse landschap
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.