Lang Lang speelt Mozart en Chopin


-advertentiepositie-



Lang Lang speelt Mozart en Chopin

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lang Lang (Piano) Mozart - Sonate in G, KV 283 , Mozart - Sonate in Es, KV 282 , Mozart - Sonate in a, KV 310 , Chopin - Eerste Ballade

Lang Lang
Als tweejarig jongetje zag Lang Lang op televisie cartoonkat Tom (van Jerry) Liszt spelen. Dat wilde hij ook. En dat is gelukt. Lang Langs pianocarrière is stukken succesvoller dan die van Tom. ‘Je mond valt open van deze virtuoos’, schreef The Guardian over de Chinese pianist. Vanavond buigt Lang Lang zich over de complete Ballades van Chopin en sonates van Mozart, waaronder de Sonate in G, die hij al vanaf zijn zesde speelt. 'Maar Mozart wordt eigenlijk altijd alleen maar moeilijker', vertelt Lang Lang.

Ballades van Chopin
Mozart was een grote inspiratiebron voor Chopin. Zijn vier Ballades schreef Chopin tussen 1831 en 1842. De titel, verhalende inhoud en muzikale vorm waren een uitvinding van de componist, en inspireerde collega's als Brahms en Liszt om ook ballades te schrijven. De vier werken zijn heel verschillend, van de beroemde Eerste Ballade tot de hondsmoeilijke Vierde. Geweldig, onverwoestbaar pianorepertoire dat in goed handen is bij supervirtuoos Lang Lang.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Lang Lang speelt Mozart en Chopin
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.