Quirine Viersen in spontaan Haydn-concert


-advertentiepositie-



Quirine Viersen in spontaan Haydn-concert

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Stuttgarter Kammerorchester , Matthias Foremny (Dirigent), Quirine Viersen (Cello) C.Ph.E. Bach - Symfonie in Bes, Wq. 182/2 'Hamb

Quirine Viersen
Haar eerste cellolessen kreeg Quirine Viersen van haar vader. Die speelt inmiddels ruim veertig jaar in het Koninklijk Concertgebouworkest. Dochter Quirine is al jaren Nederlands bekendste celliste. Vandaag speelt ze Haydns Celloconcert in D, het tweede concert voor cello dat Haydn componeerde, een stuk waarmee Quirine Viersen al sinds haar tienertijd vergroeid is.

Haydn
Pas in de jaren vijftig werd Haydns handtekening op het Celloconcert in D ontdekt. Tot die tijd schreef men het, ondanks de vele Haydn-muziekgrapjes, aan een tijdgenoot toe. Het Celloconcert is spontaan en fris van toon. Quirine Viersen mag zich opvallend vaak in het hoge register uitleven. De opname die ze in 2006 van het concert uitbracht werd geroemd om het hoorbare spelplezier. Het Stuttgarter Kammerorchester speelt tot besluit Haydns Symfonie nr. 47. Ook in dit stuk kan Haydn het niet laten om muzikale grapjes uit te halen. Zo klinkt het melodietje in het derde deel eerst normaal, en vervolgens achterstevoren. Vakman Haydn componeerde deze grap zodanig dat iedere luisteraar hoort dat hier de muziek wordt omgedraaid!

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Quirine Viersen in spontaan Haydn-concert
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.