Remy van Kesteren en Ludwig: gratie en magie


-advertentiepositie-



Remy van Kesteren en Ludwig: gratie en magie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ludwig , Remy van Kesteren (Harp), Cristina Zavalloni (Mezzosopraan) Ravel - Introduction et Allegro , Caplet - Divertissements , Debus

Remy van Kesteren
De avontuurlijkste harpist van zijn generatie, zo wordt Remy van Kesteren genoemd. Een geweldige 'colorist', een uitstekend verteller. Van Kesteren won wereldwijd prijzen en is oprichter van het Dutch Harp Festival. Deze ambassadeur voor zijn instrument speelt vandaag de gracieuze Divertissements van Caplet. En met Ludwig onder meer een speciaal arrangement van Debussy's La plus que lente. Een langzamer dan langzame wals. Het werk vormt vanochtend het meditatieve hart van een impressionistisch programma.

Ludwig met Falla
Ludwig is alles wat u maar wilt. Van solist of kamerensemble, tot groot orkest met zang. Laat Manuel de Falla zijn El amor brujo nu voor al die bezettingen hebben bewerkt. Ooit schreef hij het voor de flamencodanser Pastora Imperio. Het stuk vertelt hoe zigeunerin Candela ’s nachts bezocht wordt door de geest van haar man. Met rituele dansen probeert ze zich te bevrijden. Later arrangeerde Falla het werk onder meer voor piano en symfonieorkest. Mezzosopraan Cristina Zavalloni soleert.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Remy van Kesteren en Ludwig: gratie en magie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.