Expositie LEER-zaam


-advertentiepositie-



Expositie LEER-zaam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

LEER-zaam door JOYce van Heek

Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn als je ze aan de muur ziet hangen: de wandobjecten van Joyce van Heek. Het zijn grote kunstwerken; lederen huiden, allemaal zorgvuldig met de hand bewerkt. Als het licht door de openingen schijnt, hebben ze een betoverend effect.

Joyce van Heek (1965) is ontwerper & beeldend kunstenaar met een passie voor leer. Met dit materiaal maakt ze al twintig jaar leer om te dragen, leer om te gebruiken en leer om mee te leven. Ze maakte ook kostuums voor grote theaterproducties van o.a. Joop van de Ende.

In 2010 moest Joyce haar leven middenin het bruisende hart van Amsterdam loslaten en verhuisde ze terug naar Twente: een grote verandering. Het wierp haar terug naar de vraag: wat is de essentie van mijn werk?
Door het leven als LEER-zaam te benaderen, ontdekte ze langzaam maar zeker dat de natuur om haar heen neutraliseert en inspireert. Haar werk maakte daarmee een reusachtige ontwikkeling door. Van kleine objecten van leer, maakte Joyce de stap naar grote wandobjecten: kunstzinnig bewerkte huiden met een monumentaal karakter.

De discussies die soms ontstaan over haar wandobjecten en het gebruik van leer, zijn interessant. We leven in een tijdperk waarin we erg gefocust zijn op dierenbewustzijn: we zoeken ons heil in biologisch eten en vegetarisme en denken dat we goed bezig zijn. Maar gebruiken we niet veel meer van dieren dan alleen het vlees? En staan we eigenlijk nog wel in contact met dieren? Die vragen zelf beantwoorden is óók LEER-zaam.

De expositie LEER-zaam van Joyce van Heek – waarmee ze 20 jaar ondernemerschap viert - is van 3 juni t/m 24 augustus te zien in museum Bussemakerhuis, Ennekerdijk 11, Borne www.bussemakerhuis.nl openingstijden dinsdag t/m zondag 13.30-17.00

 Bezoek www.bussemakerhuis.nl

Expositie LEER-zaam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.