1

Steenwiekertoornrun




Steenwiekertoornrun

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 2 augustus 2014 organiseert stichting Steenwiekertoornrun weer haar jaarlijkse “Steenwiekertoornrun”. We vertrekken omstreeks 10.30uur vanaf de Meenthe te Steenwijk.

Stichting “Steenwiekertoornrun” organiseert al sinds 2009 jaarlijks een onvergetelijke dag voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Tijdens de “Steenwiekertoornrun” gaan de cliënten als passagier mee in een zijspan, achter op een trike of in een cabrio. De route voert langs de mooiste gebieden en over de mooiste weggetjes die Steenwijkerland en haar buurgemeenten rijk is. Van bossen en heide tot uitgestrekte weilanden, rietvelden en waterpartijen, we laten het allemaal zien en beleven. In de dorpjes en steden trekken we altijd veel bekijks.

Wat is het fantastisch om te zien hoe die stoere mannen en vrouwen - die belangeloos uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland met hun grommende machines zijn afgereist - samen met onze gasten deze grandioze dag beleven.

De “Steenwiekertoornrun” wordt begeleid door een gedreven groep motorrijders die allemaal de cursus “verkeersregelaar” hebben gevolgd. In samenwerking met de politie IJsselland begeleiden zij de +/- 2,5 km lange stoet door het overige verkeer. De verkeersregelaars (die ook belangeloos vanuit heel Nederland zijn overgekomen), voorzien van gecertificeerd verkeersregelaarshesje en hebben voor de dag zelf al een instructie en generale repetitie ondergaan. Zij hebben dan ook de belangrijke taak de hele feestkaravaan veilig door het overige verkeer te begeleiden, met minimale overlast voor overige verkeersdeelnemers.

Traditiegetrouw wordt er aan het einde van de rit een ere-ronde verreden rond de Steenwijker St. Clemenstoren, ofwel “het rontie omme de toorn”. In 2014
Wordt er zelfs een ere ronde verreden over het parcours van “het spektakel van Steenwijk”, een groot wielerspektakel.

De “Steenwiekertoornrun” wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, de gulle bijdrage van onze sponsoren, een camping die de rijders die van verre komen een gratis overnachting aanbied. Voor ons eindfeest mogen wij rekenen op de hartelijke gastvrijheid van voetbalvereniging ‘d Olde Veste ’54.

 Bezoek www.steenwiekertoornrun.nl

Steenwiekertoornrun
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.