Familieopstellingen


-advertentiepositie-



Familieopstellingen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Familieopstelling is een prachtige methode, ontwikkeld door Bert Hellinger en wordt inmiddels in heel Nederland tijdens workshops ingezet om op levensvragen een antwoord te krijgen.

Door middel van een familieopstelling kom je op soms verbluffende wijze in contact met je ‘familieziel’. Of je het wilt of niet, je familie van herkomst is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt.

Het idee achter deze simpele maar doeltreffende werkvorm is dat onze familie en onze voorouders een veel grotere rol in ons leven spelen dan we vaak beseffen.
Jij behoort tot een gezin, Jouw gezin van oorsprong waarin je geboren bent. Dat gezin maakt op zijn beurt deel uit van een familie. Je bent er in opgegroeid of je hebt je gezin, misschien heb je jou familie door omstandigheden nooit of slechts gedeeltelijk gekend. Misschien heb je ook al zelf voor een gezin gekozen: je leeft alleen of met een partner, je hebt al of niet kinderen. We spreken in alle gevallen van een familiesysteem met zijn geschiedenis, zijn eigen manier van omgaan met de dingen, zijn gevoeligheden, zijn gelukkige en verdrietige momenten…

Soms bots je in je leven keer op keer weer op een zelfde thema of probleem waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert voluit te leven, het lijkt wel alsof het lot je tegen zit.
Een familieopstelling kan op een ontroerende en vaak wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die daar aan ten grondslag liggen en die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie. Een familieopstelling verbindt je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf terug beweging kunt brengen in wat vast zit, in wat zich steeds maar herhaalt in je leven.
Dit werk kan een verstrekkend effect hebben op alle deelnemers, ook wanneer je tijdens een workshop geen eigen opstelling plaatst.

Een kleine selectie waarover je in een workshop vragen kunt stellen?

Waarom kan ik in het leven mijn eigen plek niet vinden en innemen
In contact met familie of mensen voel ik boosheid, verdriet of neerslachtigheid, hoe kan dat
Waarom voel ik me vaak eenzaam of alleen en mis ik verbinding met de mensen om mij heen
Iemand in je familie is overleden en hier mag niet om worden gerouwd
Iemand is verstoten of uitgesloten en hierover praten is taboe
Mijn leven wordt beheerst door geweld, incest, seksueel of emotioneel misbruik
Geheimen in de familie, scheiding, oorlog, geweld, verslaving of een ongeluk

 Bezoek www.vormbalans.nl

Familieopstellingen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.