1

Pleinbioscoop




Pleinbioscoop

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van woensdag 13 tot en met zondag 31 augustus kun je in de grootste openluchtbioscoop van Europa, op het Museumplein in Rotterdam, genieten van de mooiste films. Het terrein gaat elke dag om 19.00 uur open, zodat je een mooi plekje kunt uitzoeken en de avond kunt beginnen met een lekker hapje. Rond 20.00 uur is er livemuziek en om 21.15 start het filmprogramma.
Op een gigantisch scherm worden films van het afgelopen jaar vertoond. Dat varieert van kaskraker tot art house tot chickflick tot die ene moderne klassieker die op het programma niet kan ontbreken. Je kunt voor een euro een stoeltje huren, maar natuurlijk kun je ook een klapstoel, kussen of bankstel meenemen. Snacks, maaltijden en drankjes kun je op het terrein kopen, maar mag je ook zelf meebrengen.
Na het succes van vorig jaar, kunnen Nederlandse filmmakers en videokunstenaars ook dit jaar weer meedoen aan En Plein Public. Elke avond wordt uit de inzendingen van deze filmcompetitie een film van maximaal 15 minuten vertoond. Het publiek en een vakjury kiezen vervolgens samen een winnaar, die 1000 euro ontvangt.

 Bezoek www.pleinbioscooprotterdam.nl

Pleinbioscoop
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.