Concertgebouworkest onder leiding van Andris Nelsons


-advertentiepositie-



Concertgebouworkest onder leiding van Andris Nelsons

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Koninklijk Concertgebouworkest , Andris Nelsons (Dirigent), Liviu Prunaru (Viool), Gregor Horsch (Cello) Brahms - Dubbelconcert in a, o

Andris Nelsons dirigeert Sjostakovitsj 4
Andris Nelsons vervolgt zijn Sjostakovitsj-serie bij het Concertgebouworkest met de Vierde symfonie. Een complexe symfonie van enorme proporties, geschreven in de periode dat Dmitri Sjostakovitsj door Stalin werd gedegradeerd van volksheld tot potentiële staatsvijand. Toen de repetities van de Vierde desastreus verliepen, besloot Sjostakovitsj het werk terug te trekken. Met zijn verklaring omtrent de vergissing die hij had begaan, leek hij voor de voorschriften door het stof te gaan. Pas in 1961, in politiek rustigere tijden, vond de première van het werk plaats. Nog altijd wordt de Vierde symfonie betrekkelijk weinig uitgevoerd, want voor zowel dirigent als orkest is het een behoorlijke opgave.

Koninklijk Concertgebouworkest
Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort al ruim 125 jaar tot de absolute wereldtop. Maar wat maakt dit orkest nu uniek? Critici roemen telkens weer die orkestklank, die uit duizenden herkenbaar is. Het resultaat van langdurige relaties tussen orkest, chef-dirigent en die prachtige zaal. Maar klank is lastig in woorden te vatten. We nodigen u uit dit zelf te komen ervaren.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Concertgebouworkest onder leiding van Andris Nelsons
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.