1

Lotta Blokker - The Hour of the Wolf




Lotta Blokker - The Hour of the Wolf

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Museum de Fundatie toont van 30 augustus tot en met 4 januari sculpturen van de Amsterdamse kunstenares Lotta Blokker (1980). Naast tien levensgrote, bronzen sculpturen uit de serie The Hour of the Wolf, zijn er verschillende andere figuratieve beelden van Blokker te zien.
Net als de Franse beeldhouwer Auguste Rodin creëert Blokker expressieve sculpturen, die in kwetsbaarheid in de buurt komen van het oeuvre van de Duitse kunstenaar Käthe Kollwitz.
In de serie The Hour of the Wolf verbeeldt Blokker de gevoelens van slapelozen. Als kind al vroeg de beeldhouwster zich af wat er ’s nachts gebeurt, als de lichten doven en de telefoon niet meer gaat, als er geen afspraken zijn en de grote stilte begint. Met de herinnering aan het wakker blijven en al die vragen als uitgangspunt, maakte zij de serie The Hour of the Wolf. Met het intieme project geeft ze uitdrukking aan haar verlangen dichtbij iemand anders te kunnen komen.
Blokker - die studeerde aan de Florence Academy of Art in Italië - maakt altijd gebruik van modellen, die ze haar muzes noemt. Ze wordt geraakt door hun imperfecties en getriggerd door hun kwetsbaarheid. Aan de serie The Hour of the wolf werkte ze vijf jaar. De beelden worden voor het eerst tentoongesteld in Museum de Fundatie-Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle.

 Bezoek www.museumdefundatie.nl

Lotta Blokker - The Hour of the Wolf
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.