1

Pasar Malam, gezellige tropische Jaarmarkt


-advertentiepositie-



Pasar Malam, gezellige tropische Jaarmarkt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 26 en 27 juli wordt alweer voor de 28ste keer de jaarlijkse Pasar Malam gehouden in Sporthal De Wieken in Vaasen. Op die twee dagen staan er op de tropische jaarmarkt weer allerlei kraampjes met artikelen uit voornamelijk Aziatische landen. Maar ook het Indische en Molukse eten ontbreekt niet, net als de kleurrijke artiesten en dansgroepen. Kortom, saté en sfeer proeven op de Pasar Malam !

Op de Pasar is er ook dit jaar weer een grote variatie aan stands, zoals Javaans en Balinees houtsnijwerk, sieraden, handgemaakte sarongs, gebatikte kleding en bijzondere tropische vruchten bij de Toko. Ook is de waarzegster er weer, het museum Tukar Menukar met antieke spullen uit het voormalig Nederlands-Indië en het publiek kan zich laten masseren door een echte Tukan Pitjit, een Indische masseur. Bijzonder zijn de demonstraties van kookboekenschrijfster Ciska Cress. Op gezette tijden laat ze het publiek zien hoe je sambal kunt maken. Ciska Cress heeft net een nieuw kookboek uitgebracht: "Sambals & Sauzen uit de Indonesische keuken". Uiteraard is dat boek (7,95) ook bij haar te koop op de Pasar.

Na het winkelen op de Pasar is het uitrusten bij het podium om te kijken naar optredens van het Indonesische dansgezelschap Arena Budaya Indonesia. En liefhebbers van opzwepende Hawaiiaanse en Tahitiaanse dansen komen aan hun trekken bij dansgroep Orchidee. Iedere dag speelt er een band; op zaterdag is dat de formatie Relight en op zondag de Molukse formatie Sound of Njoy. Verder de Apeldoornse zanger en entertainer Ben Heart en Hans Milané, zanger van onder meer het Indische lied. Ook zangeres Justine Pelmelay komt naar de Pasar. En dat deze zangeres heerlijk kan swingen zal ze op de Pasar in Vaassen bewijzen !
Pasar Malam in Sporthal De Wieken, Vaassen. Zaterdag 26 juli van 12.00 tot 22.00 uur en zondag 27 juli van 12.00 tot 19.00 uur. Volwassenen 7 euro; kinderen tot 6 jaar gratis en kinderen van 6-12, senioren en veteranen 5 euro. Voor korting op de toegangsprijs ga naar www.pasaroostwest.nl

 Bezoek www.pasaroostwest.nl

Pasar Malam, gezellige tropische Jaarmarkt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.