Bach, Sergey Malov en de cello da spalla


-advertentiepositie-



Bach, Sergey Malov en de cello da spalla

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Akademie fr Alte Musik Berlin , Bernhard Forck (Viool/leiding), Sergey Malov (Viool/cello da spalla) Van Wassenaer - Vijfde concerto ar

In verband met de dag van nationale rouw zal voorafgaand aan dit concert met een minuut stilte worden stilgestaan bij de vliegramp met vlucht MH17.

J.S Bach
Drie strijktrio’s stuwen elkaar voort in J.S. Bachs Derde Brandenburgse concert. Een van de populairste uit deze beroemde reeks inventieve, frisse stukken. De Akademie für Alte Musik Berlin voert bovendien Bachs speelse Tweede orkestsuite uit. Uiteraard op instrumenten uit Bachs tijd. Des te leuker is de samenwerking met Sergey Malov, die zijn ‘babycello’ meeneemt. Dat is een van de vele bijnamen van de cello da spalla, een instrument dat nooit echt wist door te breken.

Sergey Malov en de cello da spalla

De Russische violist/altist Sergey Malov spreekt zes talen, voetbalt en doet aan vechtsport. Voortdurende verbreding lijkt zijn motto te zijn, en mede daarom is hij ambassadeur voor de cello da spalla. Het geluid van deze ‘schoudercello’ is bijzonder van kleur, de resonantie heel rijk. Musicologen vermoeden dat veel cellowerken uit Bachs tijd oorspronkelijk voor deze ‘babycello’ geschreven werden.

Lees alvast de toelichting bij dit concert

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Bach, Sergey Malov en de cello da spalla
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.