Oosterse dagen


-advertentiepositie-



Oosterse dagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Museum Klok & Peel heeft niet alleen klokken en beiaarden uit de Lage Landen, ook zijn er veel klokken en bellen uit andere culturen te zien, waaronder die uit Azië. Zij nemen een belangrijke plek in. Buiten deze bijzondere Oosterse museumstukken is het museum het laatste weekend van augustus in Oosterse sferen gehuld. Op deze dagen vindt namelijk het evenement ‘Oosterse dagen’ plaats.
Bezoekers kunnen op zaterdag 30 en zondag 31 augustus dagelijks tussen 12.00 tot 17.00 uur het evenement en museum bezoeken.

In de museumtuin en de Oranjerie zijn diverse Oosterse elementen te zien en te beleven.
Heel bijzonder zijn de Taïko trommelaars die alleen op zondag een aantal optredens geven.

De overige elementen zijn beide dagen te zien. Zo is er een expositie over kimono’s en origami. In de Oranjerie zijn mooie Bonsais te zien. Ook zal er actief aan de kleine bomen worden gewerkt. De deskundigen geven u graag uitleg! Een relatief onbekende kunst is de Suiseki. Hierbij staan door de natuur gevormde stenen in het middelpunt. Net als bij Bonsai wordt er met de steen getracht een impressie van de natuur te geven. Ook de Japanse bloemschikkunst Ikebana ontbreekt niet. Leden van de Nederlandse Ikebana Vereniging zijn aanwezig en maken stukken.

Beide dagen zijn er samurai zwaardvecht, en Tai Chi demonstraties op het plein in de museumtuin. Er is niet alleen actie, ook rust. Daarom zijn er voor volwassenen en kinderen op zondag Yoga demonstraties waaraan iedereen mag deelnemen. De matjes liggen voor u klaar in de museumtuin.
Om je helemaal in het Japanse onder te dompelen moet er natuurlijk iets typisch Oosters te proeven zijn. In een tent in de museumtuin kunt u daarom terecht voor diverse sushi, yakitori en mitarashidango hapjes.

Omdat de Aziatische klokken een belangrijke plek innemen tijdens de Oosterse dagen zijn er beide dagen rondleidingen gewijd aan deze speciale klokken.

Museum Klok & Peel ligt aan de Ostaderstraat 23 in Asten. Voor meer informatie over het evenement en het museum kunt u terecht op www.museumasten.nl.

 Bezoek www.museumasten.nl

Oosterse dagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.