1

Expositie 'Van der Tol & Van der Tol'


-advertentiepositie-



Expositie 'Van der Tol & Van der Tol'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Steensculpturen en Kruistoelen

24 augustus - 5 oktober 2014

Een unieke expositie samengesteld door Peter en Jet van der Tol, neef en nicht, in de tuin van het Bussemakerhuis.

Peter van der Tol is sinds 4 jaar actief als beeldhouwer. Zijn beelden geven uiting aan een zeer gevarieerde manier van kijken naar mensen en onderwerpen. Zijn werk is als het leven; nooit helemaal af. De mooiste sculpturen hebben nog een rauw randje. Vaak zijn deze bepaald door de beperkingen van de steen, af en toe van eigen hand. Vreemd genoeg streeft hij daarnaast naar de balans in het beeld. Deze uit zich meestal in herkenbare onderwerpen met glooiende vormen.

Peter presenteert een inkijkje door een aantal beelden te exposeren gemaakt van diverse materialen en in diverse vormen. Het is de eerste keer dat hij met zijn beelden in de openbaarheid treedt.

Jet van der Tol exposeert met enkele kruistoelen. Deze gebruikte steenkruiwagens zijn omgevormd naar tuinkunstkarren die ook nog eens gemakkelijk zitten. Zo kan een plekje in de zon, evengoed als in de schaduw, gezocht worden en in gemak de geëxposeerde stenen beelden van Peter bekeken worden. De kussens van de krui-stoelen zijn een collage van verschillende stoffen met diverse geborduurde schilderijen. De toeschouwer wordt uitgenodigd de karren naar eigen inzicht te verplaatsen en deel te nemen aan het kunstwerk door erop te gaan zitten.

Deze verrassende expositie is van 24 augustus t/m 5 oktober 2014 te zien in de tuin van museum Bussemakerhuis, Ennekerdijk 11, Borne www.bussemakerhuis.nl openingstijden dinsdag t/m zondag 13.30-17.00 uur.

 Bezoek www.bussemakerhuis.nl

Expositie 'Van der Tol & Van der Tol'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.