Groede Festival




Groede Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zaterdag 6 sept: Van kunstmarkt tot rondleidingen en optredens.

Zondag 7 sept: Groede Festival: terug in de historie per fiets

Groede Festival brengt elk jaar in het eerste weekend van september muziek en kunsten naar het dorp. Het festival biedt een mix van muziek, straattheater, dans en beeldende kunst. Het programma is zo samengesteld dat iedereen er iets van zijn gading vindt. Het festival is grotendeels gratis toegankelijk. Alleen voor het concert op zaterdagavond wordt entree geheven.

Om aan te sluiten bij het evenement 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen, worden er dit jaar in het programma een historische wandeling en fietstocht in en om Groede in het programma opgenomen, onder leiding van de Groese Til.

Terug in de historie van Groede per fiets
Een fietsroute van 1,5 a 2 uur over het ontstaan van Groede. 1000 jaar terug in de tijd, onder andere langs dijken, kreken, weiden en observatie hutten. Vertrek om 10 uur vanaf "De Groese Til", Walenstraat 10 in Groede (naast de supermarkt). Kosten inclusief consumptie in de Groes Til € 5,- p.p / kinderen tot 12 jaar € 2,50.

Dorpswandeling Groede
Een wandeling door historisch Groede van 14.30 tot 15.30 uur. Met verhalen en illustraties over het vroeger was: het stratenpatroon, de tram , de molens, Jacob Cats en nog veel meer. Vertrek vanaf "De Groese Til", Walenstraat 10 in Groede (naast de supermarkt). Gratis deelname.

 Bezoek www.facebook.com

Groede Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.