1

Open Dak - leer alles over zonnepanelen


-advertentiepositie-



Open Dak - leer alles over zonnepanelen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Sungevity schrijft ZON op het dak van boerderij Nieuw Slagmaat

Zonnepanelenleverancier Sungevity ging eerder dit jaar op zoek naar een passende ambassadeur van de zon in de agrarische sector en organiseerde daarom een winactie voor zonnepanelen.

Uit 32 inzendingen heeft een jury - bestaande uit Pier Vellinga, hoogleraar klimaatverandering aan de Universteit van Wageningen, Yvon Jaspers, presentatrice van het populaire programma Boer Zoekt Vrouw, en Jan Willem Erisman, directeur van het Louis Bolk Instituut - boerderij Nieuw Slagmaat gekozen voor de installatie van het zonnesysteem.

23 augustus aanstaande is het zover, dan worden de 32 zonnepanelen geïnstalleerd die samen het woord ‘ZON’ vormen.

We vieren dit nieuwe ambassadeurschap met een Open Dak en graag in jullie bijzijn.

Kom langs op 23 augustus tussen 11 tot 14 uur:

Om 11.30 uur zal boerin Djûke Van der Maat van Nieuw Slagmaat het zonnesysteem t.w.v. €10.000 aanzetten en zullen we de eerste opgewekte kWh stroom vieren. Aanwezigen kunnen:

Genieten van verse hapjes en drankjes van de boerderij
Alles leren over de voordelen van de zon en de boerderij
Zelf een advies op maat ontvangen voor uw eigen zonnesysteem

Passende winnaar
Nieuw Slagmaat is een traditioneel gemengd bedrijf in een modern jasje. In de boomgaard telen ze op een hele milieubewuste manier fruit, waarvoor ze zelfs een Milieukeur certificering kregen. Slechts een handjevol boeren in Nederland heeft dat. Het bedrag van de besparingen op de energierekening wordt gedoneerd aan twee goede doelen; Utrechts Landschap en de Ringslangen Werkgroep.

Nieuw Slagmaat spaart het milieu en deelt de voordelen van de zon, dat past goed bij de missie van sociale onderneming Sungevity. Bovendien voldeed het dak aan de voorwaarden voor de set zonnepanelen. Het is groot genoeg en de zonnepanelen in letters ‘ZON’ zijn goed zichtbaar vanaf het NS spoor tussen Utrecht en Den Bosch. Met het zonnesysteem wordt 0,14ct per kWh bespaard. De verwachte productie van de zonnepanelen is 7277 kWh, daarmee komen we op een besparing van €1018,- per jaar, een mooi bijdrage dat naar goede doelen gaat.

Meer over Sungevity
Samen besparen en bijdragen aan een schoner milieu, dat is de missie van de internationale zonnepanelenleverancier. Ze maken zonnestroom graag leuk en makkelijk voor iedereen. Sungevity staat al jaren voor betrouwbare ontwerpen en berekeningen gemaakt met hulp van satellietbeelden en precieze software programma’s. Samen met Sungevity Australië en het Amerikaanse moederbedrijf zijn inmiddels al meer dan 15.000 zonnesystemen geïnstalleerd. Op de Amerikaanse markt speelt de zonnepanelenleverancier mee in de top 3, met sterke partijen als General Electric achter zich. Dat maakt het mogelijk om unieke garanties aan te bieden en te voldoen. Sungevity is ook een sociale onderneming, financiële en maatschappelijke winst gaan hand in hand.

Bezoek voor meer informatie de websites: www.nieuwslagmaat.nl of www.sungevity.nl

 Bezoek www.nieuwslagmaat.nl

Open Dak - leer alles over zonnepanelen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.