Speksteen in Heusden




Speksteen in Heusden

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Al vele jaren geven wij met veel plezier onze speksteen workshops op deze fijne locatie in Heusden.

Een maal per maand geven wij een speksteenworkshop. Iedereen kan zich dan alleen, of met een vriend of vriendin, of zelfs met een groepje aanmelden.

De workshop duurt een hele dag, op deze manier is het mogelijk om met iets grotere stenen te werken, zodat u aan het einde
van de dag echt uw eigen kunstwerk mee naar huis kunt nemen.

We werken over het algemeen met de twee zachtste soorten, Chinese en Braziliaanse speksteen. Deze zijn er in vele bijzondere kleuren, vormen en maten. U zoekt uw eigen steen uit die helemaal bij u past. Voor de mensen die al eens eerder zijn geweest en nu graag iets heel anders maken, hebben we wat grotere of zelfs wat hardere stenen liggen, zodat u iedere keer weer een stapje verder kunt komen. Er is ook nog de mogelijkheid om de stenen los te kopen om die mee naar huis te nemen.

Aan het begin van de workshop krijgt u informatie over de steen, het gereedschap en hoe we hiermee die dag aan de slag gaan. Daarna kiest u een steen naar eigen voorkeur. We hebben grote en kleinere, harde en zachtere stenen in verschillende kleuren. Daarna gaat u aan de slag met uw steen; we laten ons vooral leiden door het karakter van de steen. Door lijnen en rondingen in de steen te volgen ontstaat er langzaam een abstracte of meer figuratieve vorm in de steen. Als na enkele uren de definitieve vorm gevonden is kan begonnen worden met het schuren, polijsten en het in de was zetten van het werk. Er bestaat de mogelijkheid uw werk op een sokkel te plaatsen, dit maakt het werk helemaal af en u gaat naar huis met een perfect kunstwerk .

Als u voor een familie bijeenkomst, een reünie of een bedrijfsuitje een speksteen workshop dag wilt regelen kunnen we in overleg een dag naar uw voorkeur plannen. (zie groepen)

 Bezoek www.speksteen.org

Speksteen in Heusden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.