1

Merry Christmas




Merry Christmas

» Let op: deze activiteit is voorbij «

“Merry Christmas”

Het concert staat in het teken van kerst, vernoemd naar de film “Merry Christmas”. Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. Wanneer de Kerst aanbreekt, gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. Die nacht worden de levens gevolgd van vier personen: een anglicaanse priester, een Franse luitenant, een tenor en zijn zingende geliefde, een sopraan. In die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren. De Franse componist Philippe Rombi heeft schitterende muziek gecomponeerd voor deze film, waaronder het wonderschone en indrukwekkende Ave Maria.

Op het programma staan onder andere werken van Mozart : Ave Verum Corpus, Laudate Dominum, Gabriel Fauré : Cantique de Jean Racine, Adolph Adam: Cantique de Noël, Händel : Joy to the world en Christmas Lullaby van John Rutter en tevens Carol of the bells van Mykola Leontovych en somewhere in my memory van John Williams uit de film Home Alone.

Samen met de strijkers van Orchestra Twente, harpiste en Sopraan : Anouk Snellink,
Bariton : Arash Roozbehi, en Bas-Bariton : Bennie Elshoff, o.l.v. Monique Kokkeler willen we een concert geven in de sfeer van kerst.

 Bezoek www.Orchestratwente.nl

Merry Christmas
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.