Zeeuwse MuseumNa|8




Zeeuwse MuseumNa|8

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De achtste editie van de Zeeuwse MuseumNa|8 vindt plaats in de maand oktober, met een nieuwe formule: de musea zijn op verschillende

Het publiek hoeft niet langer een keuze te maken tussen de aantrekkelijke programma's van de deelnemende musea. Het krijgt nu de mogelijkheid om te 'museumhoppen’ en op meerdere avonden de musea te bezoeken.

17 oktober 19.00-22.00 uur - Zeeuws maritiem muZEEum - Voorstelling 'De Kracht van het Verhaal'. Een mix van theater, comedy en documentaire door Wijnand Stomp en Jean Hellwig over het slavernijverleden. Voorstellingen om 19.30 uur en 21.00 uur. Kosten: € 9,50 inclusief muZEEumbezoek.

25 oktober vanaf 19.00 uur - Zeeuws Museum - Nacht van de Nacht.
Een sfeervolle avond met verschillende activiteiten voor groot en klein: Glow in the dark schminken, vertellingen in de duistere tapijtenzaal, kinderactiviteiten, dans en muziek.

25 oktober 18.30-19.30 uur - Terra Maris - Slaapwandeling.
Een echte familieactiviteit met een ludieke slaapwandeling door de landschapstuin van Terra Maris, waarbij je tijdens de wandeling op een aantal bijzondere momenten wakker wordt!
Gratis. Aanmelden via: reserveringen@terramaris.nl.

25 oktober 20.00-21.30 uur - Terra Maris - Nachtwandeling met de boswachter en bezoek aan sterrenwacht. De Manteling van Walcheren is een van de donkerste plekjes van Zeeland! Tijdens de Nacht van de Nacht zal er een professionele lichtmeter van het landelijke Nachtmeetnet in gebruik worden genomen!
Gratis. Aanmelden via: reserveringen@terramaris.nl.

25 oktober 19.00-23.uur - Marie Tak van Poortvliet Museum - Rondleiding.
Het MTvP Museum Domburg besteedt dit jaar aandacht aan de Eerste Wereldoorlog met de tentoonstelling Tijdelijk Thuisland, Belgische kunstenaars in Domburg 1914-1918. Tijdens de Museumnacht worden er rondleidingen verzorgd door de museumconservator Francisca van Vloten. Bezoekers worden ontvangen met een hapje en een drankje. Het museum is geopend van 19.00-23.00 uur en de toegang is gratis.

31 Oktober
Museum De Schotse Huizen - 31 oktober 20.00 uur - Grote Veerse Quizz. Speciaal programma voor omwonenden. Om 20.00 uur strijden volwassenen, verenigd in diverse straatteams, tijdens de Grote Veerse Quizz om de gouden wisselbeker van Maximiliaan. Een traditie om warm te houden! Tijdens de museumnacht is het museum gesloten voor publiek.

Bezoek de avondactiviteiten in één of meerdere musea in Zeeland in de maand oktober en laat u verassen!

 Bezoek www.maandvandegeschiedenis.nl