The Marx Sisters




The Marx Sisters

» Let op: deze activiteit is voorbij «

STAN en de KOE snijden met The Marx Sisters strijdbaar materiaal aan: toen Karl Marx op 14 maart 1883 stierf, werden zijn twee docht

Als Karl Marx op 14 maart 1883 sterft, worden zijn twee dochters, Laura en Eleanor, de beheerders van zijn oeuvre dat hun leven al zo had gedomineerd. De armoede en verbanningen in hun jeugd kwamen voort uit vaders revolutionaire bevrijdingsideologie. Vanaf Marx’ dood begonnen de zusters hun eigen noodlottige emancipatiestrijd.
Eleanor bestijgt in navolging van haar vader de barricaden. Haar privéleven is echter een tragedie en eindigt met een zelfmoord. Nadien beschermt Laura het werk van Marx zo goed en zo kwaad als het kan tegen de revisionisten die Marx willen herschrijven. Maar ook zij beneemt zich uiteindelijk - samen met haar man - van het leven, moegetergd door ziekte, armoede en onbegrip.
Een voorstelling over de emancipatie van de zusters en die van ons, over zelfontplooiing en zelfopoffering, over de knellende banden van beloofde ideologische (en artistieke) vrijheid, over paternalisme en ontvoogding, over werk, gezin en kinderen. Over drukte en druk. Met THE MARX SISTERS willen we nadenken over feminisme, idealisme en gender in deze tijd.

Speeldata
De voorstelling gaat in première op 21 oktober. En speelt nog van 22 tot 25 oktober en van 28 tot 31 oktober.

Kaartverkoopinfo
De voorstelling is negen keer te zien in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45 te Amsterdam. Voor meer informatie en (online) kaartverkoop ga naar www.brakkegrond.nl. Kaarten kosten €17 aan de kassa en €15 online (m.u.v. kortingstarieven). In december is de voorstelling ook nog te zien in Groningen, Haarlem, Maastricht en Eindhoven. Wees welkom!

 Bezoek www.maandvandegeschiedenis.nl

The Marx Sisters
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.