1

In memoriam Frans Brggen


-advertentiepositie-



In memoriam Frans Brggen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Orkest van de Achttiende Eeuw , Cappella Amsterdam , Kenneth Montgomery (Dirigent), Ed Spanjaard (Dirigent), Daniel Reuss (Dirigent), J

In memoriam Frans Brüggen
Op 13 augustus overleed dirigent en blokfluitist Frans Brüggen op 79-jarige leeftijd. Oorspronkelijk zou Frans Brüggen vanavond zijn Orkest van de Achttiende Eeuw leiden in een eigen wensprogramma, ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Helaas heeft het zover niet mogen komen. Het concert van vanavond zal wel doorgang vinden, in de vorm van een 'In memoriam' voor Frans Brüggen. Het Orkest van de Achttiende Eeuw zal geleid worden door drie verschillende dirigenten die een bijzondere band hebben met het orkest en Frans Brüggen. Op het programma van dit herdenkingsconcert staan werken van Mozart en Chopin.

Mozart en Chopin
Drie door Frans Brüggen geliefde werken staan vanavond op de lessenaars van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Allereerst leidt Kenneth Montgomery het orkest in Mozarts Symfonie nr. 41, 'Jupiter'. De Poolse pianist Janusz Olejniczak soleert in Chopins zangerige Tweede pianoconcert, gedirigeerd door Ed Spanjaard. En ten slotte klinkt tijdens dit herdenkingsconcert Mozarts wonderschone ‘Grote’ Mis, uitgevoerd door dirigent Daniel Reuss, het Orkest van de Achttiende Eeuw, Cappella Amsterdam en diverse solisten.

Film: The breath of the orchestra
Voorafgaand aan het concert wordt om 19.00 uur in de Kleine Zaal de film The breath of the orchestra getoond, een nieuwe film van de Poolse regisseuse Katarzyna Kasica over Frans Brüggen en het Orkest van de Achttiende Eeuw. De film is in 2013 opgenomen in Warschau tijdens het jaarlijkse bezoek van het orkest aan het Chopin Festival. De film toont een prachtig portret van Frans Brüggen en bevat interviews met musici van het Orkest van de Achttiende Eeuw. De film is Engelstalig en duurt 45 minuten. Bij het bestellen van kaarten kunt u in het winkelmandje aangeven dat u hierbij aanwezig wilt zijn. U ontvangt dan samen met uw kaarten een voucher die toegang geeft tot de première.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

In memoriam Frans Brggen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.