Lezing Eerste Wereldoorlog in Bibliotheek Geldermalsen


-advertentiepositie-



Lezing Eerste Wereldoorlog in Bibliotheek Geldermalsen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het kader van de Maand van de Geschiedenis organiseren Bibliotheek Rivierenland en het NUT Geldermalsen op woensdag 29 oktober ee

Dit jaar, 2014, is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. De lezing wordt verzorgd door Dannie ten Zweege. Dannie studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en heeft een enorme voorliefde voor geschiedenis. Speciale belangstelling heeft zij voor sociale geschiedenis, literatuur, cultuurgeschiedenis en de Eerste Wereldoorlog. Dannie houdt zich dagelijks bezig met schrijven, lezingen en cursussen geven, interviewen en voordragen.

De Eerste Wereldoorlog houdt tallozen, en niet alleen historici, nog steeds bezig. Hoe heeft deze oorlog kunnen ontstaan? Wat waren oorzaken, achtergronden? Dat Duitsland de grote boosdoener was is inmiddels een lang achterhaald idee. Behalve deze kwesties zal ook ingegaan worden op onder meer het verloop en het einde van de oorlog, het leven aan en achter het front, de medische aspecten, en de mogelijkheden tot vermaak.

Praktische informatie
Aanvang: 20.00 uur
Einde: 22.00 uur
Prijs: NUT-leden: Gratis | Bibliotheekleden: € 4,00 | Niet-leden: € 5,00
Aanmelden: van tevoren aanmelden is zeer gewenst. Dit kan via www.bibliotheekrivierenland.nl

 Bezoek www.maandvandegeschiedenis.nl

Lezing Eerste Wereldoorlog in Bibliotheek Geldermalsen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.