Toneelgroep Imperium speelt God van de Slachting


-advertentiepositie-



Toneelgroep Imperium speelt God van de Slachting

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf vrijdag 10 oktober zegt Toneelgroep Imperium met de voorstelling God van de Slachting van Yasmina Reza de beschaving vaarwel. Deze lekkere, vlotte komedie fileert met een welgemikte stokslag de ‘moraal van de eigen vierkante meter’. Waarom zou je het beschaafd houden? Tijd voor de ARENA...

Een modern, welgemanierd en ontwikkeld echtpaar komt op bezoek bij een progressief, fatsoenlijk en verstandig echtpaar. Ze zullen de ruzie van hun elfjarige zoontjes eens eventjes bijleggen. Iemand moet ‘sorry’ zeggen, en het nog menen ook, zodat ze zich allemaal beter kunnen voelen. Binnen ‘no time’ ontstaat er een verbaal gevecht op het scherpst van de snede. Helaas zijn er geen winnaars maar slechts verliezers. “We zijn altijd alleen. Overal!”

Voor iedereen die een relatie heeft, wil of heeft gehad… En... Speciaal voor alle ouders... Een messcherp humorvol acteursstuk waarin twee echtparen elkaar treffen... En elkaar treffen... En treffen... Totdat alles... Echt alles... Kapot is.... Lang leve de beschaving!

De Franse schrijfster Yasmina Reza is in 1959 geboren in Parijs als de dochter van een Iraanse ingenieur en een Hongaarse violiste en studeerde sociologie en theaterwetenschap. Onlangs behaalde zij internationaal het voorpaginanieuws met L’Aube, les oir ou la nuit, haar boek over de Franse president Nicolas Sarkozy. Naast een aantal romans en filmscenario’s schreef Reza inmiddels 10 toneelstukken. Sinds haar wereldsucces met Kunst (Art) is zij de meest gespeelde hedendaagse toneelschrijfster.

De regie is in handen van theatermaker Erik Siebel. Als speler, regisseur en technicus loopt hij al zo’n 25 jaar rond op Imperium. De meest recente stukken die Erik daar regisseerde zijn Gewürztraminer (2013), Sansevieria’s (2010), Thanatorium Shakespeare (2007), Making L (2007) en Medea (2006). Voor Gewürztraminer ontving hij de Kees Visserprijs. Voor Medea ontving hij de Kees Visserprijs én Ans Alting publieksprijs. In het dagelijks leven is Erik locatiedirecteur op de Leo Kannerschool – specialist in autisme.

Regie: Erik Siebel
Spelers: Loes van der Pouw Kraan, Marjolein van der Woude, Pierre Cortenraad en Ton Orleans

 Bezoek www.imperiumtheater.nl

Toneelgroep Imperium speelt God van de Slachting
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.