Beelden van de Binnenstad


-advertentiepositie-



Beelden van de Binnenstad

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van dinsdag 2 september t/m vrijdag 3 oktober 2014 vindt de tentoonstelling Beelden van de Binnenstad van Stroom Den Haag in het Atrium Den Haag plaats.

Onthulling 40ste beeld Beeldengalerij P. Struycken
In het najaar is de grootscheepse herinrichting van de binnenstad en de vernieuwing van de Grote Markt een feit. Luxe bestrating, nieuw straatmeubilair en een bijzondere verlichting leveren straks 'De internationale winkelboulevard van Nederland' op. De Beeldengalerij van P. Struycken vervult een cruciale rol bij die uitstraling. Prachtige eigentijdse beelden 24/7 gratis te zien in het hart van Den Haag.Op dinsdag 2 september 2014 vindt de onthulling plaats van het 40ste beeld in dit indrukwekkende overzicht van naoorlogse Nederlandse beeldhouwkunst. Alle sokkels van het mooie Haagse Buitenmuseum zijn daarmee bezet en dat brengen we op de volgende manieren onder de aandacht.

Tentoonstelling Beelden van de Binnenstad
Een tentoonstelling over de Beeldengalerij in het Atrium Den Haag met daarbij de ongeveer veertig modellen van bijna alle sokkelbeelden. De tentoonstelling laat in één oogopslag zien hoe de Beeldengalerij door P. Struycken bedoeld is.Op het kruispunt van de Grote Marktstraat en het Spui staat om de 25 meter een beeld op een ovalen sokkel. 40 in totaal. De sokkels zijn ontworpen door keramist Geert Lap. De tekstborden bij de sokkelbeelden zijn van de hand van grafisch vormgever Rudo Hartman. In de afgelopen 23 jaar is door veel gerenommeerde beeldhouwers een werk gemaakt en ieder jaar zal het aantal met een of twee beelden blijven groeien. Zo behoudt de galerij zijn actualiteit. Doordat de sokkelbeelden verplaatsbaar zijn, kunnen er bovendien steeds andere opstellingen worden gemaakt. Beeldend kunstenaar André Kruysen heeft inmiddels het conservatorschap van de galerij op zich genomen. Op dinsdag 2 september 2014 vindt naast de onthulling van het 40ste beeld ook de opening plaats van de tentoonstelling in het Atrium Den Haag.

Publicatie
Over de Beeldengalerij is in 2007 al een gids verschenen. Een klein inlegboekje bespreekt alle beelden die sindsdien aan de galerij zijn toegevoegd. Samen zijn de boekjes gedurende de tentoonstelling tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar: van €7,50 voor €5,- en nu al te bestellen op de website van Stroom Den Haag, www.stroom.nl.

Sculptours
Voor iedereen die meer wil weten over de Beeldengalerij worden speciale rondleidingen georganiseerd door de tentoonstelling en langs de beelden in de stad. Per rondleiding minimaal 10, maximaal 20 deelnemers. Kosten €12,50 p.p. Reserveren rondleiding: info@stroom.nl.

De tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij: Gemeente Den Haag en Stichting Atrium City Hall. Met speciale dank aan: P. Struycken (initiator), André Kruysen (conservator Beeldengalerij en ontwerp/bouw tentoonstelling) en de Bijenkorf. Ontwerp publicaties: Studio Renate Boere. Grafische vormgeving tentoonstelling: Vruchtvlees. Projectleiding: Sandra Spijkerman.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Beelden van de Binnenstad
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.