1

Wildernis aan de Waal-tochten


-advertentiepositie-



Wildernis aan de Waal-tochten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Met het project ‘Ruimte voor de Waal’ omarmt de stad Nijmegen niet alleen de rivier, maar ook de natuur. Onder de noemer Wildernis aan de Waal betrekt het Natuurmuseum Nijmegen het publiek bij de wilde natuur, die je op een steenworp afstand van de stad kunt beleven. Vanaf zaterdag 20 september 2014 kunt u weer wekelijks deelnemen aan een tocht door de fascinerende wildernis aan de Waal. Deze ‘safaritochten’ starten vanuit vijf unieke punten in natuurgebied de Gelderse Poort.

Excursieleider Bas, een kundig veldbioloog, neemt u mee en zal tijdens de tochten veel vertellen over het landschap en het ontstaan van deze nieuwe wildernis. Centraal in deze tochten staat behalve natuur- en landschapsbeleving vooral het observeren van groepsgedrag en kuddedynamiek. Grote groepen runderen en paarden leven in dit gebied samen. Aan het gedrag van deze groepsdieren valt een heleboel opmerkelijks te zien.

Praktische informatie
De tochten zijn op zaterdag en starten om 9.30 uur. We verzamelen om 9.15 uur bij het startpunt. De wandeltochten duren ongeveer drie uur en worden onderbroken door een koffie-/theepauze. Belangstellenden kunnen zich voor de eerstvolgende tocht inschrijven bij het Natuurmuseum: mail naar info@natuurmuseum.nl of bel 024-3297070. Deelname kost € 5,00. Vrienden van het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 2,50. De kosten voor koffie/thee/gebak of catering zijn niet bij de prijs inbegrepen. Er kunnen maximaal 12 personen mee. Honden zijn niet toegestaan.

Kijk voor meer informatie op: https://natuurmuseum.nl/wildernisaandewaaltochten

 Bezoek www.natuurmuseum.nl

Wildernis aan de Waal-tochten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.