1

Historisch Stadhuis Concert IJsselstein


-advertentiepositie-



Historisch Stadhuis Concert IJsselstein

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Er is een nieuw initiatief ontwikkeld om tijdens een aantal Open Zondagen (koopzondagen) klassieke concerten op hoog niveau te organiseren. Pianiste Lineke Lever is de initiatiefneemster van deze concerten en zal met verschillende muzikale vrienden concerten geven. Het vierde concert van dit seizoen vindt plaats op zondag 26 oktober om 16.00 uur in het Historisch Stadhuis.

Op 26 oktober vindt een bijzonder cd-presentatieconcert plaats. Het Arte Duo presenteert dan haar nieuwe cd 'Salut d'Amour'. Aubrey Snell (saxofoon) en Lineke Lever (piano) vormen al dertien jaar het Arte Duo. De combinatie van piano en klassiek saxofoon is een niet alledaagse in de klassieke muziek. Toch weten ze met deze bezetting steeds opnieuw te verrassen. Op hun nieuwe cd kiezen ze voor romantische muziek. Op hun debuutalbum ‘One 2 Ten’ waagde het Arte Duo zich drie jaar geleden vooral aan hedendaagse muziek.

Op deze nieuwe cd richten Aubrey Snell en Lineke Lever zich op het repertoire van romantische componisten als Schubert, Schumann en Fauré, maar door de ongebruikelijke combinatie van piano en saxofoon krijgt bekend werk een geheel nieuwe dimensie. Alle composities die het Arte Duo op deze cd ten gehore brengt, zijn oorspronkelijk voor andere instrumenten geschreven. Toch blijft al het werk in muzikaal opzicht recht overeind in deze bezetting.

Het Arte Duo is de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven in de muziekwereld. Aubrey Snell en Lineke Lever speelden inmiddels op alle belangrijke concertpodia van het land: het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht en Muziekgebouw Eindhoven. Ook was het duo al twee keer te horen tijdens de Suite Muziekweek in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.
Meer info: www.arteduo.nl

 Bezoek www.linekelever.nl

Historisch Stadhuis Concert IJsselstein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.