Boheemse kerst


-advertentiepositie-



Boheemse kerst

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Concert door het Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren.
Ellen Zijm - accordeon

Dit Tsjechische kerstprogramma ademt de sfeer van een Boheems landschap met kleine witte barok kerkjes met een achttiende-eeuwse cultuur aan kleine orgeltjes. Gespeeld zal worden een orgelconcert van Franz Xaver Brixi, geschreven voor klein orgel zonder pedaal. Het Ciconia Consort kiest voor een bijzondere uitvoering waarbij de solopartij gespeeld wordt op accordeon, in klank zeer te vergelijken met de dorpsorgeltjes in de Bohemen. Na de pauze hoort u het accordeon nogmaals terug in de continuo partij van het kerstconcert van Corelli.
Naast deze barokcomposities speelt het Ciconia Consort voor u twee belangrijke werken uit het strijkorkestrepertoire; de prachtige romantische strijkersserenade van Joseph Suk, zoon van een dorpsorganist, en de suite voor strijkers van Janáček, die in 1919 een orgelschool oprichtte, het latere conservatorium van Brno.
Het Ciconia Consort is een in 2012 opgericht professioneel strijkorkest bestaande uit jonge toonaangevende musici en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Terwijl naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren gestreefd wordt, staan speelvreugde en intensief & energiek musiceren altijd voorop. Het Ciconia Consort wil het publiek niet slechts een concert bieden maar 'een avond of middag uit'.
"Enthousiast en fris, behoort tot de top van de jonge Nederlandse strijkorkesten"
(Marianne Koerts-Lange, v.m. producer NTR ZaterdagMatinee/Radio 4)

 Bezoek www.ciconiaconsort.nl

Boheemse kerst
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.