Expositie - De Cyclus van Afvalligheid


-advertentiepositie-



Expositie - De Cyclus van Afvalligheid

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tentoonstelling van werk van beeldend kunstenaar Kika Wijnhoud, met een verbindende rol van dichter en performer Tim van den Eijk. Door de mooiste ogen van Griekenland, die van Helena van Troje, zien we hoe sinds 1184 vóór Christus de wereld zich herhaalt in schepping, bestaan, afbraak en vernietiging: de cyclus van afvalligheid. 'Afvallig plastic kijkt je recht in de ogen'. De krachtige droefheid van klassieke Griekse beelden die Kika Wijnhoud op reis ontmoette, motiveerde haar om deze expositie te laten ontstaan en een dichter te vragen woorden te voegen tussen de beelden die zij 'boetseerde' met gerecycled plastic.

Programma:
Vrijdagavond 17 oktober, 21.00 uur Opening door beide kunstenaars.
Vrijdagavond 31 oktober, 20.30 uur Tim van den Eijk draagt voor uit eigen werk. Nick Keijzer vertelt verhalen, soms als affreus betiteld, maar romantiek blijft. Op de achtergrond krachtige Art-Videoclips van Gert-Jan Gerlach.
Vrijdagavond 7 november, 20.30 uur. Afsluiting. Vertellerscollectief Rapaille geeft acte de présence:proza, poëzie en muziek. Na vele festivals zal dit collectief ook bij de Firma van Drie komen vertellen over zaken als reizen, seks en/of liefde, jenever, Lieke en natuurlijk de levensechte dood.

 Bezoek www.firmavandrie.nl

Expositie - De Cyclus van Afvalligheid
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.