Overrompelende mezzosopraan Cecilia Bartoli


-advertentiepositie-



Overrompelende mezzosopraan Cecilia Bartoli

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Cecilia Bartoli (Mezzosopraan), I Barocchisti , Diego Fasolis (Dirigent) Araia - Pastor che a notte ombrosa (uit 'Seleuco') ,

Cecilia Bartoli
Wereldster Cecilia Bartoli ís wat ze zingt. Voor elk project doorgrondt ze een ander personage, met een bijpassend uiterlijk en dito huisstijl. Voor haar driedelige project rondom vergeten componist Steffani kroop ze (kaal!) in een mysterieuze rol. Voor Bellini’s Norma maakte ze eigentijdse, rauwe beelden van de getergde heldin. En in haar nieuwe project Sint-Petersburg horen we Bartoli voor het eerst zingen in het Russisch. Bartoli’s concerten zijn een regelrecht spektakel. Meeslepende aria’s, perfecte trillers en soms een regelrechte oerkreet: Bartoli overrompelt en verovert ieders hart.

Sint-Petersburg
Voor haar nieuwe programma en Europese tournee Sint-Petersburg dook Cecilia Bartoli in de archieven van het Mariinski Theater. Het resultaat is een verrassend nieuw programma met onbekende juweeltjes uit de 18e-eeuwse Russische opera. Een periode waarin de opera in Sint-Petersburg weelderig bloeide, vooral door de bemoeienis van de drie keizerinnen Anna, Elisabeth en Catharina de Grote. Deze op West-Europa georiënteerde 'tsaritsas' brachten Duitse en Italiaanse operacomponisten naar het Russische hof. Barokensemble I Barocchisti en dirigent Diego Fasolis begeleiden Cecilia Bartoli op deze muzikale reis door het 18e-eeuwse Sint-Petersburg. Op het programma staan aria's en orkestwerken van de hofcomponisten Araia, Raupach, Manfredini, Dall'Oglio, Madonis en Cimarosa.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Overrompelende mezzosopraan Cecilia Bartoli
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.