1

Red de paddenpoel! Natuurwerkdag 2014


-advertentiepositie-



Red de paddenpoel! Natuurwerkdag 2014

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vind je het leuk om een dagje te werken in de natuur? En wil je helpen om een paddenpoel op te schonen? Of wil je struiken en bomen snoeien? Doe dan mee en help de natuur een handje op de nationale Natuurwerkdag. Op zaterdag 1 november steken duizenden vrijwilligers hun handen weer uit de mouwen om de natuur en het landschap op te knappen.
Het Natuurmuseum Nijmegen gaat deze dag haar educatieve Paddenpoel opschonen. Deze prachtige poel aan het begin van de Ooijpolder is aangelegd tijdens het verzwaren van de Waaldijken in 1997. Het water en de oevers dreigen echter volledig dicht te groeien met riet en wilgen. Bijzondere planten en dieren verdwijnen en kinderen kunnen door de dichte begroeiing niet meer bij het water om met hun schepnetjes waterdieren te vangen. Op de Natuurwerkdag hopen we met een team van 25 mensen de handen uit de mouwen te steken om de poel weer klaar te maken voor de komende jaren. Deelnemers gaan riet uitsteken en de opslag van wilg rondom de poel weghalen.

Op het Natuurmuseum word je om 9.30 uur ontvangen met koffie en koek, daarna lopen we naar de Paddenpoel en gaan we aan de slag. De Natuurwerkdag duurt tot 13.00 uur. Na afloop wacht er voor de harde werkers als beloning een kop stevige dampende maaltijdsoep! Trek werkkleding aan en neem indien mogelijk gereedschap mee, zoals een boomzaag, snoeischaar en schop. Aanmelden kan via de website www.natuurwerkdag.nl.

Wat: Natuurwerkdag 2014
Waar: Paddenpoel aan het begin van de Ooijpolder
Datum: zaterdag 1 november 2014
Tijd: 10 tot 13 uur, 9.30 uur inloop met koffie en thee
Startpunt: Natuurmuseum Nijmegen
Info en aanmelden: www.natuurwerkdag.nl
Meenemen: werkhandschoenen en gereedschap: boomzaag, snoeischaar, schop

 Bezoek www.natuurmuseum.nl

Red de paddenpoel! Natuurwerkdag 2014
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.