Nederland is een Feest!


-advertentiepositie-



Nederland is een Feest!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf 2 november 2014 opent Kasteel Groeneveld de deuren voor de verrassende, kleurrijke en interactieve tentoonstelling: Nederland is een Feest!. De originele prenten van het boek ‘Nederland’ van Charlotte Dematons (Lemniscaat, 2012) vormen de rode draad van deze expositie in het kasteel. Een feest van herkenning voor volwassenen en een feest van ontdekking en verwondering voor kinderen.

De originelen van de minutieus geschilderde prenten van Charlotte Dematons zijn te bezichtigen (met loep!) en worden vergezeld door diverse terugkerende voorwerpen uit het boek zoals de gele ballon, de reiger en de tuinkabouter. Door middel van de gratis Layer-app krijgen de bezoekers op hun smartphone of tablet veel te weten over Nederland. De originele prenten worden de komende twee jaar wisselend getoond in combinatie met aanvullende exposities en bijzondere evenementen.

Deze interactieve familietentoonstelling biedt plezier voor alle leeftijden, met speciale aandacht voor kinderen, die volop kunnen genieten en spelen op de spannende zolder van het kasteel. Bij acht verschillende prenten zijn oudhollandse spellen ontwikkeld: twister spelen in Den Haag, dieren vangen op de Veluwe, racen in de Kameleon of samen met oma liedjes zingen uit de oude doos in de gele camper. Spelenderwijs maken kinderen kennis met het kleurrijke verleden en heden van Nederland.

 Bezoek www.kasteelgroeneveld.nl

Nederland is een Feest!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.